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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  10/10/2022
Data da última atualização:  13/01/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SANTOS, A. P. M. dos; SANTOS, E. M.; OLIVEIRA, J. S. de; CARVALHO, G. G. P. de; ARAUJO, G. G. L. de; ZANINE, A. M.; PINHO, R. M. A.; FERREIRA, D. de J.; MACEDO, A. J. da S.; ALVES, J. P.
Afiliação:  ANA PAULA MAIA DOS SANTOS, UFPB; EDSON MAURO SANTOS, UFPB; JULIANA SILVA DE OLIVEIRA, UFPB; GLEIDSON GIORDANO PINTO DE CARVALHO, UFBA; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; ANDERSON MOURA ZANINE, UFMA; RICARDO MARTINS ARAÚJO PINHO, UFMA; DANIELE DE JESUS FERREIRA, UFMA; ALBERTO JEFFERSON DA SILVA MACEDO, UFPB; JOYCE PEREIRA ALVES, UFPB.
Título:  Effect of urea on gas and effluent losses, microbial populations, aerobic stability and chemical composition of corn(Zea mays L.) silage.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Revista de la Facultad de Ciencias Agrarias UNCuyo, v. 53, n. 1, p. 309-319, 2021.
ISSN:  1853-8665
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  We evaluated the effects of urea addition on gas and effluent losses, fermentation profile, microbial populations, aerobic stability and chemical composition of corn silages. A completely randomised design with five levels of urea (0, 0.5, 1.0, 1.5, and 2.0% based on dry matter) and five replicates was used. A decreasing linear effect of urea levels on effluent losses in corn silages was observed. In parallel, an increasing linear effect of urea levels on pH, increasing from 3.49 to 4.12 in silages without urea in relation to silages with the maximum urea level, was also observed. Urea addition improved the aerobic stability of the silages, with 62 h for the silages without urea and from 90 to >96 h for the silages with urea. Based on the results of the principal components, two groups (I and II) could be distinguished. The most discriminating variables in group I were dry matter (-0.9), pH (-1.2) and lactic acid bacteria (-0.9), while in group II, effluent losses (1.0), ethanol (1.0), acetic acid (0.8) and gas losses (0.8) were most important. The use of urea at inclusion levels of around 2% in corn silage reduced gas losses, improved the nutritive value and promote the aerobic stability of silages.
Palavras-Chave:  Aditivos para silagem; Bactérias lácticas; Composição química da silagem de milho; Leveduras.
Thesagro:  Ácido Lático; Milho; Silagem; Uréia; Zea Mays.
Thesaurus Nal:  Corn; Lactic acid; Lactic acid bacteria; Silage; Silage additives; Silage effluent; Yeasts.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1147230/1/Effect-of-urea-on-gas-and-effluent-losses-microbial-populations-aerobic-stability-2021.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA60104 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Hortaliças. Para informações adicionais entre em contato com cnph.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  23/02/2010
Data da última atualização:  24/02/2010
Tipo da produção científica:  Artigo de Divulgação na Mídia
Autoria:  LIZ, R. S. de.
Afiliação:  Ronaldo Setti de Liz, Embrapa Hortaliças.
Título:  Aproveitamento de resíduos visando substratos para hortaliças.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Revista Campo e Negócios HF, Uberlândia, v. 5, n. 56, p. 56, jan. 2010.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Quantidade; Substrato.
Thesagro:  Hortaliça; Muda; Produção; Reciclagem; Resíduo.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPH36139 - 1UPCAP - --635.05635.05
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